Wie zijn we?

buttonhome.jpg (1480 bytes)

[ Bezetting | Ontstaan | Historie bio | PA Gear]

 

Bezetting

totop.gif (1006 bytes)

Klik in de koppen voor biografin....

Swanlake Bluesband bezetting 2005

Erik (bas), Jos (zang), Meindert  (slaggitaar)
Herman (leadgitaar),  Ben (drums)

Ontstaan

totop.gif (1006 bytes)

De band is in 1995 opgericht naar aanleiding van een krantenadvertentie, waarin de toenmalige drummer gelijkgestemden zocht om een bluesband te beginnen.

Een oefenruimte hadden we direct tot onze beschikking. De locatie is het recreatieschap 'Zwaansmeer'. De naam van de band liet dus ook niet lang op zich wachten. 'The Swanlake Bluesband', toepasselijker kon het niet.

De muzikale richting was duidelijk. Blues en alles wat daar tegenaan zit. Er werd in het begin dus flink gezocht in deze grote vijver met muziekaanbod. Het was de kunst om het repertoire afwisselend en toch herkenbaar te houden.

Op elke vrijdagavond werd (en wordt) er druk gerepeteerd, en al snel begon het er op te lijken. De eerste drummer en oprichter van de band, Jos, hield het echter na een tijdje voor gezien. Snel werd een andere drummer gezocht, en die vonden we in de persoon van Ben. Vrij snel daarna hebben we de gelederen versterkt met een zanger, Marcel. Dit gaf de band wat meer ruimte en uitstraling, en een meer eigen geluid. Toen konden ook de eerste optredens beginnen.

Momenteel maken ook de zelfgeschreven nummers een steeds groter deel van het repertoire uit.

In 1998 hebben we meegedaan in het project 'Taai Gras'. Hieruit is een CD verschenen met dezelfde titel, die muziek brengt van verschillende Noord-Hollandse bands en artiesten. Wij zijn hierop te beluisteren met het eigen nummer 'My own way'.

Omdat we van het opnemen de smaak te pakken hadden, maar zo eigenwijs waren dat we dachten het zelf beter te kunnen, hebben we in 1999 zelf een CD opgenomen. Hierop staan acht nummers; zeven eigen composities en n cover. De CD is nog steeds te verkrijgen en is zeker de moeite waard. Verder op onze site kun je hier meer over vinden, en uiteraard kun je altijd via e-mail om informatie vragen.

In het jaar 2000 hebben we onze tweede CD opgenomen, kortweg genaamd "Two". Hierop is Jan Huurdeman voor het laatst als zanger van de band te horen. Al in de laatste opname sessies kondigde hij aan er mee te stoppen, helaas. Deze Cd echter is een mooi document van hoe de band er voor stond in 2000.

In 2003 is de CD 'Coming Home' uitgekomen. Een CD met acht eigen nummers, opgenomen in de SteelWorks studio in Purmerend. Een CD waar we met z'n allen zeer trots op zijn.

In de loop van de tijd zijn er de nodige bezettingswijzigingen geweest. In 2002 heeft Klaas Schuit de band verlaten en is opgevolgd door de nieuwe bassist Erik S. Tevens is Eric Soepenberg opgevolgd door Patricia de Gooijer, die vervolgens ruim anderhalf jaar deel uitgemaakt heeft van de band.
Sind juni 2004 vormde Suzan Wassink samen met Jos Alders ons zangduo. Na het vertrek van Suzan in januari 2005 is Florine Saeroon ons nog enige tijd komen versterken. Sinds juni 2005 zijn we echter weer op zoek naar versterking.

Historie bio

totop.gif (1006 bytes)

Florine Saeroon (Zang, voorjaar 2005)
Suzan Wassink (Zang, juni 2004-jan 2005)
Patricia de Gooijer (Zang, 2002-2004)
Klaas Schuit (Basgitaar, 1995-2002)

Jan Huurdeman (Zang, 1999-2000)

PA Gear

totop.gif (1006 bytes)

Voor zang en waar nodig uitversterking van de instrumenten hebben we de volgende apparatuur:

Click to enlarge Een Dynamix Powermix II. Dit is een 18 kanaals 2 x 250 Watt powemixer met uitgebreide mogelijkheden. In kleine zaaltjes alleen nodig voor de zang en eventuele versterking van de drums. In grote zalen kan deze als complete PA worden gebruikt. Via de monitor kanalen en een aparte versterker kan er een monitor setup gemaakt worden. De mixer is tevens voorzien van een uitgebreide digitale effectprocessor.

Click to enlargezEen set van twee JBL TR125 speakercabinets. Beide met een nominaal vermogen van 225 Watt Rms. Deze boxen zijn voorzien van een beveiligingssysteem voor de hoorn drivers.

Hiernaast beschikken we over een collectie microfoons, standaards, monitorboxen etc. om de hele boel aan elkaar te knopen.